Film

Death to 2020

I rollerna: Samuel L. Jackson, Hugh Grant, Lisa Kudrow med flera.

Speltid: 70 minuter

Regissör: Al Campbell och Alice Mathias

Premiär: 27 december 2020

Handling

Inte ens skaparna bakom ”Black Mirror” hade kunnat dikta upp år 2020… Men de har i alla fall något eget att tillägga. ”Death to 2020” är en komedispecial där fiktiva experter kommenterar årets största händelser.

Vad jag tycker

Det här var en film som jag var lite nyfiken på att se, framförallt lockade stilen och att det var en mockumentär. Jag måste säga att jag blev positivt överraskad av den. Den lyckas vara både en ”vanlig” årskrönika, men också en hel del satir och kommentarer om allt som hände under året 2020.

Sen måste jag säga att det var kul att få se skådespelarna ikläda sig olika expertroller och extra kul var det att få se Lisa Kudrow som en Trumpmedarbetare. Sen måste jag säga att favoriten var nog ändå Leslie Jones som psykolog eller Hugh Grant som historiker.

Den här filmen har av förklarliga skäl ett ganska stort fokus på USA, valet, Trump och såklart corona. Men det hinns med mycket annat såsom Black Lives Matter, Ruth Bader Ginsburg, coronahälsningar, Brexit, brittiska kungahuset och mycket, mycket mer.

Allt som allt är det film som på något märkligt sätt lyckas göra underhållning av det märkliga år som 2020 var. Den lyfter också några viktiga aspekter i eftermälet av USA-valet och demokratins roll i vårt samhälle. Dock var det lite speciellt att se filmen efter scenerna vid Kapitolium, det gav en lite konstig eftersmak.

Ärligt talat skulle jag inte säga nej till att se en liknande film i slutet av detta år.

En reaktion till “Death to 2020”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s