Film

Iron man 2

I rollerna: Robert Downey Jr, Gwyneth Paltrow, Don Cheadle med flera.

Speltid: 124 minuter

Regissör: Jon Favreau

Premiär: 28 april 2010

Handling

With the world now aware of his dual life as the armored superhero Iron Man, billionaire inventor Tony Stark faces pressure from the government, the press, and the public to share his technology with the military. Unwilling to let go of his invention, Stark, along with Pepper Potts, and James ”Rhodey” Rhodes at his side, must forge new alliances – and confront powerful enemies.

Vad jag tycker

Det är flera år sedan jag såg den första filmen och jag har ju tänkt att jag ska se alla Marvels filmer och helst också i ”rätt” ordning, om det nu finns en sådan. Vad jag tyckte var roligt med denna film är att den innehåller karaktärer som kommer få mer plats i senare filmer och att det fanns lite ”easter eggs”.

När det gäller själva handlingen så tyckte jag framförallt första halvan av filmen var rätt tråkig och att det inte hände så mycket, men det blev lite mer action mot slutet som tur var. Sen så är väl den här typen av filmer rätt förutsägbara, men det kändes aldrig riktigt som att det stod något på spel heller.

Nu minns jag inte alla detaljer från den första filmen, men jag vill minnas att jag tyckte den var mer underhållande. Den hade mer oneliners och en lite rappare dialog, i uppföljaren märks det bara ibland.

Men allt som allt en helt okej film att se en lördagskväll, men som inte kommer lämna några bestående intryck.

En reaktion till “Iron man 2”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s