Film

Crazy Rich Asians

I rollerna: Constance Wu, Henry Golding, Michelle Yeoh med flera.

Speltid: 120 minuter

Regissör: Jon M. Chu

Premiär: 15 augusti 2018

Handling

Rachel Chu, an American-born Chinese NYU professor, travels with her boyfriend, Nick to his hometown of Singapore for his best friend’s wedding. Before long, his secret is out: Nick’s family is wealthy, and he’s considered the most eligible bachelor in Asia. Every single woman is incredibly jealous of Rachel and wants to bring her down. 

Mina tankar

För något år sedan läste jag boken som denna film är baserad på så självklart ville jag se filmen. Jag hade fått för mig att denna film var marknadsförd som en romantisk komedi, men jag skulle nog inte klassa den som en sådan. Den har elementen av en sådan film, men samtidigt finns mycket av bokens satir kvar.

Allting är väldigt överdrivet, men det är också det som gör det underhållande. Karaktärerna känns väldigt over the top, den enda som känns normal är Rachel och man lider verkligen med vad hon hamnar i. Nick som ju är kärleksintresset hade jag lite svårt för som karaktär, men de hade jag också i boken.

Fördelen med boken var att man fick följa fler karaktärer, och jag tyckte det var synd att Nicks syster Astrid fick så lite utrymme vilket gjorde att det som hände med henne i filmen hamnade lite i skymundan för jag minns det som att det hade ett större utrymme i boken.

Allt som allt tycker jag att det var en underhållande film och det var ovanligt och kul att se så många asiatiska skådespelare i en så pass stor film.

2 reaktioner till “Crazy Rich Asians”

  1. Jag är helt fast i bokserien just nu. Jag läste Crazy Rich Asians tidigare i våras och såg filmen strax efter. Men jag ville ju vet hur det skulle fortsätta så det blev att läsa på engelska där jag nu är mitt i den tredje boken (påbörjade den direkt efter den andra boken). I andra boken gifter sig Rachel och Nick och Rachel får även veta vem hennes riktiga pappa är.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s