Film

The Hunger Games: Mockingjay part 1

I rollerna: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth med flera.

Speltid: 2 timmar 3 minuter

Regissör: Francis Lawrence

Handling

With the Games destroyed, Katniss Everdeen, along with Gale, Finnick and Beetee, end up in the so thought ”destroyed” District 13. Under the leadership of President Coin and the advice of her friends, Katniss becomes the ”Mockingjay”, the symbol of rebellion for the districts of Panem.

Mina tankar

Nu är det inte så länge sedan jag såg den förra filmen och det kommer nog inte heller dröja så länge innan jag ser den avslutande heller.

Det märks att det är en annan ton i den här filmen om man jämför med den första och även den andra. Den första är mycket av en introduktion och där fokus ligger på själva spelet medan Catching Fire introducerar världen runt om och även de mer politiska inslagen och en auktoritära regimen.

Den här filmen fortsätter men visar även upp det 13:e distriktet och en annan typ av makt och hur Katniss blir tilldelad även en roll där. Visst är det spännande att se, och spontant är jag lite förvånad över hur pass mörk och stundtals grym filmen är om man betänker målgruppen. Jag är kanske mer intresserad av själva maktspelet och det får man rätt så mycket av i denna film och jag antar att det kommer bli ännu mer i nästa.

En reaktion till “The Hunger Games: Mockingjay part 1”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s