Allmänt

Bästa böckerna 2021

När året börjar lida mot sitt slut börjar det också vara dags att summera året som har varit och blicka framåt mot nästa. Läsåret 2021 har det känts lite som en svacka, trots det så har jag ändå läst drygt 70 böcker vilket jag inte trodde att det skulle bli. Jag har läst några riktigt fantastiska böcker och tänkte jag skulle lista de här.

Såklart har jag läst ännu fler riktigt bra böcker men det är dessa böcker som stannat kvar hos mig.

Bilder av henne av Karin Slaughter var så otroligt spännande och omöjlig att lägga ifrån sig. När jag läste den boken så var det ganska länge sedan jag hade känt så och jag ser så fram emot tv-serien som jag hoppas kommer nästa år.

Warbreaker av Brandon Sanderson. Hans fantasyvärldar är verkligen fantastiska. Denna läste jag gratis via hans hemsida och att få läsa hans egna tankar om boken berikade läsupplevelsen ytterligare.

Poet X av Elizabeth Acevedo är en jättefin och vacker bok som jag tycker att fler ska läsa. Jag är inte van att läsa böcker skrivna på vers men denna var magisk. Den lyckades också få mig att gråta, det är inte många böcker som gör det.

Exit West av Mohsin Hamid var en stark läsupplevelse även om den inte fick högsta betyg. Det är en bok som stannat kvar i tankarna långt efter det att jag läste den och arbetade med boken under mina studier.

Heartless av Marissa Meyer är en spännande och intressant tolkning av drottningen från Alice i Underlandet. Jag blev otroligt förvånad över hur bra boken var, då jag inte var så förtjust i Carrolls bok som ligger till grund till denna.

En reaktion till “Bästa böckerna 2021”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s